عودت وجه ۱۵ میلیاردی واحدهای صنفی به شاکیان در مشهد نات کوین لیست شد + قیمت اولیه نمایشگاه گل و گیاه مشهد تا روز جمعه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برقرار است | افزایش ساعات برگزاری لاکچری‌های یک میلیاردی در بلوار سجاد مشهد + جدول قیمت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دو روایت با اختلاف ۱۰ درصدی تورم در ایران خبر مهم برای متقاضیان نهضت ملی مسکن فروش فوری محصولات بهمن موتور ویژه خرداد ماه از یکشنبه آینده + جزئیات (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) بن‌بست در بازار موبایل | مشکل شدید ارزی داریم! خواب زمستانی بازار مسکن در بهار (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد | ابزار‌های تشویقی برای مستاجران کدام‌اند؟ راه‌اندازی سامانه برآورد قیمت منطقه‌ای مسکن و کوتاه شدن دست دلالان کدام گروه‌ها باید موجودی طلای خود را ثبت کنند؟ قیمت گذاری برخی از خودرو‌ها آزاد شد | واکنش بازار به آزادسازی قیمت خودرو چیست؟ تکمیل ظرفیت ۳۵ واحد صنعتی خراسان رضوی با تولید «بدون کارخانه» تمدید ثبت نام خودرو‌های وارداتی تا روز شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) واعظ‌زاده، مدیر عامل جدید شرکت پدیده کیست؟ + سوابق گزارشی از وجود سکه‌های تقلبی در بازار مشهد نداریم بورس در کما | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) برادران: مالیات طلا فقط مربوط به اجرت است خراسان رضوی، در صدر میزان بازرسی از واحد‌های صنفی اصناف کشور طلا وارد مسیر نزولی شد (امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) لاستیک گران شد + جزئیات نحوه خرید لاستیک دولتی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امروز از اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ جا نمانید + زمان ثبت سفارش (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فایل‌های متنوع اجاره در محله جانباز مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار استاندار خراسان‌رضوی با یک هیئت سرمایه‌گذاری از کشور عمان | ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه زائران توافق صنف طلا با ثبت آمار معاملات و حمل در سامانه جامع تجارت
سرخط خبرها

قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟

  • کد خبر: ۲۲۴۷۹۶
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۱
قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟
درست از روزی که محمدرضا فرزین، سکان هدایت بانک مرکزی را در دست گرفته تا کنون، تلاش کرده با نگه‌داشتن قیمت ارز در محدوده تثبیت شده، آرامش را در بازار‌ها حفظ کند و ثبات قیمت‌ها را به ارمغان آورد.

به گزارش شهرآرانیوز، با این حال همچنان این سؤال کلیدی مطرح است: آیا شکاف بین قیمت ارز تثبیت شده توسط بانک مرکزی و بازار آزاد می‌تواند قابل دفاع باشد و مانع از جهش قیمت کالا‌ها شود؟ از زمان رونمایی از دلار ۲۸هزار و۵۰۰تومانی و تغییر سیاست ارز ترجیحی و تخصیص آن به کالا‌های اساسی و البته تلاش برای تامین ارز دیگر بخش‌ها با ارز نیمایی، همواره مرد شماره یک بانک مرکزی از سیاستی که در پیش گرفته دفاع کرده است.

دلار برای همه کالا‌ها هست، اما با قیمت متفاوت

ارز برای همه کالا‌ها و خدمات هست، اما تخصیص ارز ترجیحی و حتی نیمایی برای همه این اقلام کالایی و خدماتی صورت نمی‌گیرد و به جز کالا‌های ممنوعه و قاچاق و غیرضروری، تخصیص ارز به‌صورت برنامه‌ریزی شده صورت می‌گیرد. به‌طور مثال گندم، جو، شکر، دانه‌های روغنی و البته همه دارو‌ها و تجهیزات مهم پزشکی با ارز ۲۸هزار و۵۰۰تومانی وارد می‌شود. پس از آن نیاز ارزی تولیدی و صنعتی و البته تجاری است که با دلار نیمایی یا واردات در برابر صادرات صورت می‌گیرد و همه تقاضا‌های ارز خدماتی شامل ارز مسافرتی، دانشجویی، علمی و پژوهشی هم با نرخ نیمایی تامین می‌شود.

با این حساب بانک مرکزی تلاش می‌کند تا ثبات در قیمت‌ها و آرامش در بازار‌ها را همچنان حفظ کند؛ سیاستی که البته مدافعان آن را قابل دفاع می‌دانند.

منتقدان و مدافعان سیاست‌های ارزی فعلی چه می‌گویند؟

سیاست ارزی بانک مرکزی از همان ابتدا موافقان و البته مخالفانی داشته و دارد. موافقان با اشاره به شکاف ایجاد شده بین نرخ ارز نیمایی و آزاد، خواهان تعدیل و اصلاح نرخ ارز ترجیحی و نیمایی هستند و ادامه این سیاست را غلط و باعث رانت ارزی می‌دانند و هشدار می‌دهند که ممکن است در آینده باعث شوک بیشتر شود.

موافقان، اما تأکید دارند که سیاست اختصاص ارز ترجیحی یا همان ارز ۲۸هزار و۵۰۰تومانی با هدف حمایت از سفره مردم و تقویت معیشت شهروندان باید به‌صورت هدفمند ادامه یابد و در تخصیص ارز به سایر بخش‌ها هم اولویت‌گذاری صحیح لازم است تا ارز اختصاص یافته به خطوط تولید تزریق و باعث ادامه رشد تولید در کشور شود. بانک مرکزی، اما همچنان سیاست ارزی‌اش را دنبال می‌کند و در تلاش است با هماهنگی دولت، هم سمت تقاضا را مدیریت و هم عرضه ارز را تقویت کند تا آرامش در بازار‌ها حفظ شود.

کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟

بخش عمده کالا‌هایی که وارد کشور می‌شود با ۲نرخ تامین ارز می‌شود و به‌دست مردم می‌رسد. یکی کالا‌های اساسی که با قیمت هر دلار ۲۸هزار و۵۰۰تومان وارد و البته با حداقل تعرفه گمرکی ترخیص و روانه بازار می‌شود و دیگری کالا‌هایی است که به‌صورت رسمی و در قالب ثبت سفارش با تخصیص ارز به نرخ نیمایی یا نرخ توافقی یعنی واردات در برابر صادرات خریداری و وارد گمرک کشور می‌شود.

البته این احتمال را نباید نادیده گرفت که به‌دلیل سیاست مدیریت واردات و تعیین سقف از سوی دولت، برخی کالا‌ها با نرخ بالاتر از نرخ توافقی وارد کشور شود. با این حال چندنرخی شدن ارز، باعث شده تا سیاست دولت در تنظیم بازار و وادار کردن برخی واردکنندگان به فروش کالا‌های وارداتی با نرخ تمام‌شده با مشکلاتی مواجه شود. همین مشکلات و دست‌اندازهاست که باعث می‌شود برخی از کالا‌هایی که با ارز نیمایی یا توافقی خریداری و وارد کشور می‌شود با نرخ بازار آزاد قیمت‌گذاری شود و به‌دست مردم برسد.

منبع:همشهری‌آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->